Var vänlig och vänd upp mobilen

Annecy

Gömd pärla vid foten av franska Alperna

En kanske gömd pärla vid foten av de franska Alperna – Annecy, en charmig stad som bär på en oemotståndlig atmosfär av romantik, historia och naturlig skönhet. Staden ligger vid bredden av den glittrande sjön Annecy, omgiven av dramatiska bergstoppar och prydliga kullerstensgator. Här finns en historisk stadskärna  där medeltida byggnader och charmiga kanaler skapar en magisk atmosfär som tar en tillbaka i tiden. 

För grupper som söker äventyr erbjuder Annecy en mängd spännande aktiviteter året runt.
En båttur på den turkosa sjön Annecy där man kan njuta av de spektakulära vyerna över berg och skogar som omger den. Eller ge er ut på vandring i de omgivande bergen och upptäck gömda vattenfall, pittoreska byar och hisnande utsikter. 

Hyr cyklar och ta en guidad cykeltur runt sjön Annecy eller utforska de omgivande landskapen på egen hand eller njut av en mat- och vinprovning med lokala specialiteter och läckra viner från regionen. 

Man kan hyra kajaker och ge sig ut på sjön Annecy för en rolig dag med paddling och utforskning av de många vikarna och stränderna

På kvällarna kan man njuta av den avslappnade atmosfären på någon av stadens många uteserveringar och restauranger eller förtrollas av den livliga nattlivet.