Var vänlig och vänd upp mobilen

Brügge

En sagolik värld

Besöker man Brügge, bara ca 1 ½ timme från Bryssel stiger man in i en sagolik värld av charm och historia. Brügge verkar ha bevarat sin skönhet och sin gamla världens charm intakt genom tiderna med sina pittoreska kanaler som slingrar sig genom de kullerstensbelagda gatorna och de medeltida byggnaderna som står som vittnesbörd om en rik kulturarv, är Brügge en plats som tar er  tillbaka i tiden samtidigt som den erbjuder modern bekvämlighet och elegans.

Utforska de historiska landmärkena och sevärdheterna i stadens gamla stadskärna, som det magnifika Belfortet och det ikoniska torget Markt, där ni kan njuta av den livliga atmosfären och beundra den vackra arkitekturen som omger er. Förundras över de många konstverken som finns att beundra på stadens museer och gallerier, eller ta en avkopplande båttur längs kanalerna för att se staden från en annan vinkel.

För de kulinariska äventyrarna erbjuder Brügge en rik mångfald av gastronomiska upplevelser, från delikatesser som belgisk choklad och våfflor till de lokala ölstugorna där ni kan smaka på några av de bästa ölerna i världen. Oavsett om man söker gourmetmat eller en enkel måltid på en mysig bistro, kommer Brugge att förtrolla era smaklökar och lämna er med en smak av Belgien som ni sent kommer att glömma.