Var vänlig och vänd upp mobilen

Calpe

Charmig skatt på Spaniens kust

Den lilla charmiga skatten som gömmer sig vid Spaniens kust – Calpe, en pittoresk pärla som lockar med sitt unika landskap och sina fantastiska möjligheter till avkoppling och äventyr. Med sina spektakulära klippor som reser sig majestätiskt över Medelhavet och den ikoniska klippan Peñón de Ifach som dominerar horisonten, är Calpe en plats som fångar hjärtat hos alla som besöker orten som ligger bara en knapp timme från Alicantes flygplats

Här njuter man av de gyllene stränderna och det kristallklara vattnet som inbjuder till avkoppling och solbad. Man kan utforska de pittoreska kullerstensgatorna i den historiska stadskärnan, där färgglada båtar vajar i hamnen och doften av färsk fisk fyller luften från de lokala fiskrestaurangerna. För den äventyrslystna gruppen erbjuder Calpe fantastiska möjligheter till vattensporter som segling, dykning och kajakpaddling. Eller kanske en vandringstur i det omgivande landskapet för att upptäcka dolda grottor och magnifika vyer. 

På kvällarna man kan uppleva den levande atmosfären på de mysiga tavernorna och restaurangerna, där du kan njuta av autentisk spansk mat och förfriskande drycker medan du tar in den storslagna solnedgången över horisonten.

Oavsett om man söker avkoppling på stranden, äventyr i naturen eller kulturella upplevelser, kommer Calpe att förtrolla er med sin unika skönhet och charm.