Var vänlig och vänd upp mobilen

Dubrovnik

Pärlan vid Adriatiska havet

Dubrovnik, pärlan vid Adriatiska havet som förtrollar besökare med sin oslagbara skönhet och rika historia. Med sina imponerande stadsmurar som omringar den gamla stadskärnan och det kristallklara vattnet som omfamnar dess kustlinje, är Dubrovnik en destination som fascinerar och förför alla som har förmånen att besöka den. 

Utforska de smala kullerstensgatorna och de historiska monumenten i stadens gamla stadskärna, som UNESCO:s världsarvslista och där varje hörn bär på århundraden av fascinerande historia. Förundras över den magnifika arkitekturen och de otroliga utsikterna över Adriatiska havet som man hittar runt varje hörn.

För grupper som älskar att njuta av naturen och äventyret erbjuder Dubrovnik en mängd spännande aktiviteter, från segling och kajakpaddling längs kusten till vandring i de omgivande bergen och utforska de dolda stränderna och grottorna som gömmer sig längs kusten.

För den kräsne matälskaren erbjuder Dubrovnik en rik gastronomisk scen, med allt från färska skaldjur och lokala delikatesser till internationella rätter och gourmetrestauranger som lockar med sina kreativa menyer och förstklassiga service.

På kvällarna kommer Dubrovnik till liv med en pulserande atmosfär, där man kan njuta av en cocktail på en av de trendiga barerna vid vattnet eller delta i en av stadens många kulturella evenemang.