Var vänlig och vänd upp mobilen

Edinburgh

En sagovärld

Edinburgh, staden som upplevs som tagen ur en sagovärld. Rik på historia, obeskrivliga landskap med läge vid havet och ett generöst utbud av whiskydestillerier.

Edinburgh är en promenadvänlig stad som är fylld av välbevarade byggnader, kullerstensgator och en speciell, spännande och varm stämning som är svårt att förklara med ord.

En konferensresa till Edinburgh blir aldrig tråkig, den mysiga lilla staden har alltid något nytt att erbjuda. Här kan ni välja att bo på hotell uppe i Old Town med närhet till slottet, Whisky Centre, pubar, bergs- och grönområdet Arthur’s Seat.  Hotellen i New Town ligger nära George Street och Princes Street som erbjuder restauranger, pubar, barer och shopping på bekvämt gångavstånd.

Ingen vad vi vet, har besökt Skottland utan att uppleva en kväll på en lokal pub, det är ett måste. För er som gillar och vågar att prova på något annorlunda rekommenderar vi, Haggis – Skottlands nationalrätt, tillagad av inälvor, havregryn, kryddor och lök. Det serveras med rot- eller potatismos och självklart en whisky. Låter inte det lockande, så finns det ett brett utbud av olika restauranger, både internationella och skotska.

Ett besök i Edinburghs slott är också ett måste även för den som inte är intresserad av historia. Här finns ett tillhörande museum. Slottet är byggt på en slocknad vulkan och kan ses vart i staden du än befinner dig. Slottet har en miljon besökare om året och erbjuder en fantastisk utsikt över staden.

För er som önskar en mer aktiv konferensresa ges det utmärkta möjligheter att uppleva Skottlands fantastiska landskap genom olika turer, exempelvis cykelturer, vandring eller teambuilding på ett slott. Winton Castle är ett fantastiskt slott där vi kan ordna en teambuildingaktivitet där ni får prova på de gamla traditionella spelen av Highland Games. En annan minnesvärd och kul upplevelse är att få prova på att blåsa i säckpipa iförd kilt och basker. En whiskyprovning måste självklart också inkluderas i programmet.

Vi alla har hört talas om det mytomspunna Loch Ness-odjuret men hur många har egentligen besökt Loch Ness sjön för att se hur det egentligen ligger till?

Sanning eller saga?