Var vänlig och vänd upp mobilen

Istanbul

En värld av färg, kultur och historia

Besöker man Istanbul stiger man in i en värld av färg, kultur och historia. Kanske en av världens mest fascinerande och mångsidiga städer, en smältdegel av kulturer, religioner och traditioner beläget vid korsningen mellan Europa och Asien. Istanbul lockar besökare med sin rika historia, livliga atmosfär och enastående skönhet.

Istanbul har mycket att erbjuda när det kommer till mat – allt från traditionella turkiska rätter till internationella kulinariska läckerheter. Besök de lokala marknaderna och restaurangerna för att smaka på autentiska smaker och uppleva den berömda turkiska gästfriheten.

I Istanbul finns massor med aktiviteter att göra för grupper, efter avslutad konferens

Ta en båttur på Bosporen och njut av panoramautsikten över stadens silhuett medan ni kryssar mellan Europa och Asien. Ni kan även besöka öar som Prinsöarna och beundra de pittoreska kuststäderna längs vägen.

Ta en guidad tur i stadens historiska distrikt och utforska sevärdheter som Hagia Sophia, Blå moskén, Topkapipalatset och Basilikan cisternen med en kunnig guide som delar med sig av stadens fascinerande historia och kulturella arv.

Ge er ut på en shoppingtur till Grand Bazaar och kryddbasaren där ni kan utforska de tusentals butiker som säljer allt från orientaliska mattor och keramik till kryddor och traditionella hantverk.

Koppla av och njut av en autentisk turkisk badupplevelse på ett hamam där ni kan få en traditionell tvättning och massage för att slappna av och återhämta er efter en dag med sightseeing.

Ta en mat- och kulturvandring genom stadens livliga kvarter och prova på läckra turkiska rätter och lokala specialiteter på olika restauranger och kaféer längs vägen.

För de som är intresserade av dryckeskultur kan ni faktisk delta i en whiskytasting och lära er mer om den turkiska whiskyns historia och tillverkning.