Var vänlig och vänd upp mobilen

Kapstaden

Matälskarens drömstad

Kapstaden, matälskarens drömstad. Här är ni omgivna av berg och djupa dalar, hav och oändligt med vindistrikt. Även om  intresset för vin inte är stort, så är det härligt att strosa runt i ett vindistrikt, eller passa på att ha er konferens i den rogivande miljön .

The Mother City, som Kapstaden ofta kallas, är Sydafrikas tredje största stad – vackert belägen vid Atlantkusten i skydd av Table Mountain. Kapstadens många influenser från Europa ger staden en speciell karaktär. Här erbjuds inte bara storstadspuls, utan också natursköna omgivningar och en intressant historia. I Kapstaden finns det ett brett utbud av fine dining och gourmetrestauranger som får smaklökarna att jubla. Vill ni och vågar ni prova lite nya smaker så serveras det både strutskött och strutsägg på många restauranger.

Kapstaden ligger i princip rakt under Sverige och är därmed i samma tidszon. Tack vare den minimala tidsskillnaden känns  den långa flygresan inte så påfrestande och ni kan påbörja ert program direkt efter att ni landat och därmed nyttja tiden maximalt. Flyglinjerna finns både på dag och nattetid. Det är en av anledningarna till att Kapstaden och Sydafrika är en så attraktiv konferensdestination. Annat som lockar är givetvis de fina hotellen med bra mötesfaciliteter, de härliga människorna och det rika djur- och naturlivet. Vi hjälper till att skapa ett program anpassat efter era önskemål och behov och med en unik touch av Afrika.

Kapstadens högsäsong är mellan december och februari. Under högsäsongen är det runt 25 grader och mycket folk trängs i stan och på stränderna, dessutom är priserna högre på både hotell och flyg. Vill man istället resa under en lugnare period är Kapstadens lågsäsong mellan maj och juli, då ligger temperaturen behagligt runt 15-16 grader.

För er som vill skapa minnen för resten av livet finns det gott om aktiviteter både i och utanför Kapstaden. Dyk bland vithajar, titta på valar, ta linbana eller vandra upp för det omtalade Taffelberget eller kanske beundra staden från ovan med helikopter, eller åk på en tur med en Harley-Davidson längs Godahoppsudden.

En oförglömlig resa!