Var vänlig och vänd upp mobilen

Köpenhamn

Världens bästa stad?

Köpenhamn, även kallat Kongens by är inte bara Danmarks huvudstad utan också en stad som flera gånger blivit utsedd till världens bästa stad. Köpenhamn är en destination som passar utmärkt för er som vill minska resandet med flyg, för att  istället ta tåget. Från Stockholm till Köpenhamn tar tågresan ungefär 6 timmar med ett byte i Malmö, vilket är väldigt smidigt. Självklart går det lika bra att flyga.

Här finns ett stort utbud av hotell och många av dem är speciellt anpassade för möten och konferenser. För en grupp erbjuder staden ett brett utbud av museer, restauranger och ni måste ta en promenad på den populära gågata Ströget som är en shoppinggata som sträcker sig från Rådhusplatsen till Kongen Nytorv. Längs gatan finns allt från butiker, gallerior, restauranger och kaféer. Ytterligare en kort promenad från Kongens Nytorv och ni är framme i Nyhavn, hamnen som under vår- och sommarmånaderna fylls med uteserveringar och soltörstiga danskar men självklart också turister. Förr kom skepp från hela världen till denna hamn för att roa sig med rejäla fester. Idag passar det utmärkt att njuta av den fina hamnen, äta traditionellt Smörrebröd och studera förbipasserande. Under sommarmånaderna finns det även guidade turer på båt som startar i hamnen. Varför inte uppleva staden och omgivningen på cykel?

När Köpenhamn eller Danmark nämns tänker många på Tivoli. Tivoli är Köpenhamns nöjespark som är mycket mer än en nöjespark. Här finns det gott om restauranger av hög kvalité och magiska omgivningar oavsett årstid. Parken har öppet året om och byter tema efter aktuell årstid. Under Halloween fylls parken med läskiga pumpor, häxor och stämningen är allt annat än trevlig.