Var vänlig och vänd upp mobilen

Lausanne

Omgivet av majestätiska alptoppar

Lausanne är beläget vid de glittrande stränderna av Genèvesjön och omgivet av majestätiska alptoppar, och är en destination som förtrollar med sin unika skönhet och sin mångfaldiga kultur.

Här kan ni utforska den historiska stadskärnan och upptäcka de medeltida gränderna och de pittoreska torgen där gamla och nya möts. Beundra den imponerande katedralen, vandra längs de vackra strandpromenaderna och njut av utsikten över sjön och bergen från stadens många utsiktspunkter.

För konst- och kulturälskaren erbjuder Lausanne ett fantastiskt utbud av museer, teatrar och konstgallerier där man kan utforska allt från antika konstverk till moderna utställningar och internationella föreställningar.

Man kan njuta av stadens livliga atmosfär med trendiga kaféer, eleganta restauranger och exklusiva butiker där man kan shoppa för allt från lyxiga märkeskläder till lokala souvenirer och delikatesser.

För den äventyrslystne gruppen Lausanne också en mängd spännande aktiviteter som vandring i de omgivande bergen, segling på sjön och skidåkning på de närliggande alperna under vintersäsongen