Var vänlig och vänd upp mobilen

Malta

En oupptäckt pärla

Malta, landet som passar utmärkt för en grupp- och konferensresa. Här finns prisvärda fina hotell med mycket bra konferensmöjligheter både för mindre och större grupper. Endast fyra timmars flygresa bort och ni kommer till ett av Europas minsta länder som består av totalt sex öar, varav tre av dem är bebodda.

Den största ön är Malta, sedan kommer ön Gozo och sist lilla Comino. Restaurangutbudet på Malta är stort och här erbjuds också ett livligt nattliv med klubbar och barer.  Samtidigt får ni ta del av en spännande historia och azurblått vatten, allt på ett och samma ställe.

Landet har en lång historia bakom sig och är därför en självklar destination för historiefantasten. Många kallar Malta för “stormakternas uppgång och fall” då Malta bytt ägare så pass många gånger. Vid varje byte av stormakt har landet anpassat och förändrat sig för att passa den nya ägaren. Detta har gjort att Malta än idag speglar arabiska, italienska och nordafrikanska influenser när det gäller språk, mat och arkitektur.

Allt från sandgula fasader, bevarade kyrkor, pittoreska gränder och internationella modehus så långt ögat kan nå. Här talar befolkningen engelska vilket gör att det är lätt att kommunicera. Längs med strandpromenaden i Sliema finns ett brett utbud av restauranger, barer och butiker som bjuder på en oslagbar havsutsikt.

För er som söker efter adrenalinkickar finns ett brett utbud av aktiviteter som dykning, speedboats och heldagsutflykter till ön Gozo för Jeep safari. Malta är något av en oupptäckt pärla som skiljer sig mycket från Europas populäraste destinationer.

Här finns mycket att upptäcka!