Var vänlig och vänd upp mobilen

Riga

Baltikums pärla

Riga, Baltikums pärla och en av Europas mest charmiga och dynamiska huvudstäder. Med sin rika historia, imponerande arkitektur och levande kultur är Riga en destination som lockar grupper med sin unika blandning av gammalt och nytt. 

Utforska den historiska gamla stadskärnan, där medeltida kullerstensgator möter vackra jugendstilshus och imponerande gotiska kyrkor. Ta en promenad längs de pittoreska kanalerna och beundra stadens ikoniska landmärken som Domkyrkan och Riga slott.

För de som älskar konst och kultur erbjuder Riga ett rikt utbud av museer, teatrar och konstgallerier där du kan uppleva allt från traditionell lettisk konst till moderna utställningar och internationella föreställningar. Staden har ett rikt, pulserande nattliv med trendiga barer, livliga nattklubbar och traditionella ölstugor där man kan prova på lokala ölsorter och dansa till den senaste musiken.

Riga erbjuder också ett fantastiskt utbud av restauranger och kaféer där man kan spisa traditionella lettiska rätter och internationella smaker. 

Det finns många spännande aktiviteter som grupper kan njuta av tillsammans i Riga.
Ta en guidad tur genom Riga’s charmiga gamla stadskärna och upptäck dess medeltida arkitektur, kullerstensgator och historiska sevärdheter som Domkyrkan och Riga slott.

Njut av en mat- och kulturtur genom Riga där ni får smaka på lokala delikatesser som rökt lax, traditionell rye bröd och lettländsk ost, och lära er mer om landets kultur och traditioner.

Tillbringa en förmiddag på Riga centralmarknad, en av Europas största och mest imponerande marknader, där ni kan köpa färska råvaror, lokala hantverk och souvenirer.

Utforska Riga’s vackra jugendstilskvarter och beundra de imponerande byggnaderna och detaljerade fasaderna som gör staden unik.

Ta en ölprovning på något av Rigas lokala bryggerier och prova på olika ölsorter medan ni lär er mer om ölens historia och tillverkningsprocess.

Utforska Riga på segway och ta er runt stadens sevärdheter på ett roligt och spännande sätt.
Eller ta en utflykt utanför staden och utforska den vackra lettiska landsbygden, eller kanske den underbara bad, – och SPA orten Jurmala.