Var vänlig och vänd upp mobilen

Chamonix

Skidsportsort i franska Nordalperna

En av de mest populära och kanske mest kända skidsportorterna i de franska Nordalperna. Det är cirka 85 km till Genève, och det tar drygt en timme med buss. Byn härstammar från början av 1800-talet och har idag ca 9.000 invånare. Chamonix är även högsäte för fransk alpinism, här finns en väletablerad skola som utbildar Europeiska alpguider. Skidorten håller oftast öppen ända fram till början av maj varje år. Här finns många bra hotell av kategorin mellan- och förstaklass i området. 

Förutom traditionella franska rätter måste man även prova på regionens specialiteter, som ex, Raclette eller Tartiflette (en ost-potatis-bacongratäng). Grupper kan besöka en lokal osttillverkare och provsmaka charkuterier och delikatesser och kanske också pröva den goda lokala likören ”Genepi” med olika goda örter.


Närheten till alptoppen ”Mont Blanc” lockar många äventyrslystna eller naturintresserade med ex. promenader på glaciären eller off road skidåkning. Chamonix ligger i en dal som är fint omringad av flera bergsmassiv med möjlighet till skidåkning i Brévant, vidare Flègere i närliggande Praz eller Grandes-Montets i Argentière. På orten  finns flest slalombackar, men Chamonix erbjuder även längdåkning, vandring med racketskor och konståkning på isbana.


Man ska även se Aiguille du Midi på 3842 meters höjd med en ljuvlig utsikt över Mont Blanc.
På orten kan man erbjua roliga team-buildingaktiviteter som att bygga igloo, femkamp i snön, kälkrace, curling, hundsläde  och mycket annat