Var vänlig och vänd upp mobilen

Icehotel

Norrsken och gnistrande snöklädda skogar

Norrsken, gnistrande snöklädda skogar, röding, åkerbär, renar, kokkaffe och mycket mer. Jukkasjärvi är en unik plats för att skapa ett sammansvetsat team. Ishotellet eller Icehotel grundades 1989, då blev den originella och världsunika uppfinningen att skapa ett hotell av snö och is till verklighet. Många var skeptiska – men idag är Icehotel världskänt och folk kommer hit från hela världen. Dessutom är det Sveriges mest unika och förmodligen mest omfattande privata konsthallar. Varje år återuppstår det i en ny skepnad, då omkring 40 konstnärer från hela världen kommer för att skapa sina verk. Isen tas självklart från Torne älv.

Passa på att uppleva en magisk natt omgiven av handskulpterad iskonst i -5 graders temperatur, de fluffiga sovsäckarna håller värmen. Eller välj en natt i ett varmt hotellrum eller en stuga, eller kombination av en kall och en varm natt. Eter en natt på Icehotel kan vi lova att det känns skönt med ett bastubad på morgonkvisten. Här bjuds det självklart också på norrländska fantastiska matupplevelser – i världsklass. Noggrant utvalda råvaror som är hämtade från närmiljön. En vildmarksmiddag utomhus kan också bli helt magisk.

I oktober eller november kan ni byta ut regniga höstdagar i övriga Sverige mot ett vitt landskap med arktiskt ljus i norr. Upplev norrskenet och möt den första snön som kan falla redan i slutet av september. Norrskenssäsongen sträcker sig från september till april. I naturen runt Jukkasjärvi bjuds det på en mängd aktiviteter och äventyr. Under vintersäsongen är en hundspannstur ett måste. De ivriga hundarna slutar att yla så fort de börjar springa och de enda som hörs är deras tassar mot den snötäckta marken. En mer fartfylld upplevelse är en skotertur med guide – ett äventyr som kan kombineras med fika eller middag och förstås jakt på norrsken. Utmana dina kollegor i isskulptering, vem får till den bästa iskonsten?

Norrskensfotografering – fånga naturfenomenet på bild! Åk bort från artificiellt ljus och fånga en stjärnklar himmel och förhoppningsvis norrskenet. Under sommarsäsongen är forsränning en häftig upplevelse och här finns även en hinderbana. Hela naturen och omgivningen bjuder på en mängd aktiviteter under alla årstider.

På Icehotel finns allt som behövs för ett traditionellt möte eller konferens inomhus, med kapacitet för upp till 100 personer. Det finns också en enorm möjlighet till okonventionella konferenser, till exempel konferens i en bastu, lavvu-tält eller någonstans i orörd natur.

Hör av er till oss på Blomgren TravelGroup – vi skapar en unik resa för just er!