Var vänlig och vänd upp mobilen

Sanremo

Pärlan vid den Italienska rivieran

San Remo – pärlan vid den italienska rivieran där solen alltid skiner och livet är en evig fest! Med sitt milda klimat, hisnande kustlandskap och glamorösa atmosfär är San Remo en drömdestination för alla som söker lite lyx och mycket avkoppling. Bara en dryg timme från Nice flygplats

Låt er förföras av San Remos orörda stränder och det kristallklara vattnet i Medelhavet. San Remo är mer än bara sol och bad. Staden är även känd för sitt pulserande nattliv och sitt blomstrande kulturliv. Utforska de pittoreska gränderna i den historiska stadskärnan och upptäck charmiga kaféer, eleganta butiker och traditionella marknader där lokala delikatesser och handgjorda konstverk lockar besökare från när och fjärran.
Tisdag och lördag förmiddag är det marknad vid Piazza Eroi Sanremesi och fullt med folk i San Remo. Här hittar man ALLT man kan tänka sig. Marknaden är inte lika stor som den kända i Ventimiglia, men det mindre formatet gör den på sitt sätt lite charmigare. Besöker man marknaden kommer man att upptäcka att det är många fransmän som åker hit för handla till fördelaktiga priser. De avslutar inte sällan shoppingen med en härlig långlunch innan de tar tåget tillbaka till Frankrike.

I San Remo finns ett rikt utbud av restauranger, och ett brett urval av aktiviteter som hiking, vinprovning bland annat. 

Man hittar sandstränder på båda sidor av hamnen. De på den östra sidan är mer klippiga och där träffar man på traktens surfare, så är man sugen att prova på att surfa medelhavets vågor är det således dit man ska ta sig. På den västra sidan finns alla lyxigare hotell och här blir även stränderna lite mer flärdfulla men fortfarande på ett charmigt italienskt vis.

Är du inte badsugen kanske en långsam flanering längs kuststräckan Corso Imperatrice kan passa. Där har du fin utsikt över stränderna och det azurblå medelhavet.