Var vänlig och vänd upp mobilen

Gröna Lund öppnar 1 maj

Det blir inte som vanligt, men Gröna Lund i Stockholm siktar på att slå upp portarna den 1 maj. Bara förbokade besök tillåts, och gästerna kommer att bli betydligt färre än vanligt.

Gröna Lund har haft stängt i mer än ett år, men nu pågår förberedelser för hur nöjesparken ska kunna öppna smittsäkert. Alla biljetter måste köpas i förväg, åkband och åkkuponger slopas, under högsäsongen och på helger blir det dubbla besökspass och var och en får en bestämd ankomsttid för att undvika trängsel i entrén. Inga konserter eller annan underhållning är planerade.

Folkhälsomyndigheten har presenterat en rad föreskrifter om allt från hur sällskap ska placeras i åkattraktioner till hur antalet gäster ska begränsas. ”Det kommer att bli supersvårt att få ihop ekonomin säger Vd:n säger Magnus Widell”
Vd:n hoppas dock att vaccinationstakten och varmare väder ska bidra till att fler restriktioner ska kunna lyftas framöver.
Förutsättningen för att Gröna Lund ska kunna öppna är att smittläget tillåter det och att regeringen beslutar om de lagändringar som behövs. I dag räknas inte Gröna Lund och Liseberg som nöjesparker i lagens mening, utan omfattas av reglerna på max åtta deltagare. Regeringen har dock föreslagit att detta ska ändras från den 11 april.
Källa:TT