Var vänlig och vänd upp mobilen

SAS förhandlar om räddningsplan

SAS uppger att förhandlingar om den pågående omstruktureringen hittills har ”gett begränsat resultat” samtidigt som ”mycket återstår innan SAS ledning och styrelse kan meddela att planen genomförts framgångsrikt”, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

I samband med SAS rapport för det första kvartalet, som släpptes den 22 februari, lanserade flygbolaget en ny räddningsplan som ska leda till årliga kostnadsbesparingar på 7,5 miljarder kronor till räkenskapsåret 2025/2026. I ett pressmeddelande på fredagen skriver bolaget att mycket återstår innan planen är i hamn.

”SAS ledning och rådgivare har diskuterat med specifika intressentgrupper kring behovet av att fullt ut delta i en utomrättslig process, för att nå en konkurrenskraftig kostnadsstruktur och få stöd från finansiella parter både för konvertering av hela skulden till aktiekapital och anskaffning av nytt eget kapital. Tyvärr har förhandlingarna hittills gett begränsat resultat och mycket återstår innan SAS ledning och styrelse kan meddela att planen genomförts framgångsrikt”, skriver SAS.

För att ambitionen ska lyckas är SAS helt beroende av förmågan att kunna minska skuldsättningen samtidigt som ”betydande mängder av nytt eget kapital” måste anskaffas.

Källa:DI.SE